Yara, de communicatiegids

Als vers afgestudeerde communicatieprofessional maakt het mij niet uit of het om interne of externe communicatie gaat. Het leukste aan nieuwe opdrachten vind ik om te onderzoeken of de vraag van de opdrachtgever juist gesteld is en het daadwerkelijke probleem boven water krijgen, om vervolgens te kijken hoe deze kan worden vertaald naar eigentijdse en makkelijk te implementeren oplossingen.
Met mijn persoonlijke interesse voor talen en culturen en het volgen van het vak intercultural awareness kan ik me goed inleven in verschillende doelgroepen. Of het nou om het management of de werkvloer gaat, communicatie is volgens mij niks minder dan de boodschap, met de juiste middelen, afstemmen op de ontvanger. Maar hoe simpel dat ook klinkt, je moet wel begrijpen wie de ontvanger is en waar deze behoefte aan heeft.

Opdrachtgevers:

Nationale Politie
De Bascule
Politie eenheid Amsterdam

Voorbeelden:

Nationale Politie
Momenteel ben ik werkzaam als junior communicatieadviseur bij de Nationale Politie in Den Haag. Ik zit, als onderdeel van de staf korpsleiding, bij de Directie Communicatie in het team Advies en Redactie. Ik houd mij bezig met allerlei interne en externe communicatieactiviteiten en het schrijven van communicatieplannen. Voornamelijk omtrent de reorganisatie van de voormalige 26 zelfstandige politiekorpsen naar één nationaal politiekorps. Daarbij ben ik ook betrokken bij de vorming van het communicatiebeleid van het nieuwe nationale korps.

De Bascule
Als afstudeerscriptie heb ik een imago-onderzoek gedaan voor de jeugdpsychiatrische instelling de Bascule. Vanwege een transitie in de jeugdzorg kwam de financiering en de verantwoordelijkheid van de jeugd ggz, waar de Bascule onder valt, bij de gemeenten te liggen. Met dat in het vooruitzicht heb ik een imago-onderzoek uitgevoerd bij de gemeenten van de stadsregio Amsterdam. In mijn aanbevelingen heb ik de Bascule een paar simpele handvatten meegegeven om haar bekendheid bij de gemeenten te vergroten. Hiermee is de Bascule ook direct aan de slag gegaan.

Politie eenheid Amsterdam
Tijdens mijn stage heb ik een klein onderzoek gedaan naar het gebruik van twitter door het voormalige Politiekorps Amsterdam-Amstelland. Ik heb onderzocht hoe het inzetten van het middel twitter kan aansluiten om de communicatiedoelen van de afdeling te bereiken. Na haar stage heb ik gewerkt bij het team advies en projecten. Daar heb ik verschillende projecten en opdrachten gedaan zoals de campagne tegen straatroof, het helpen organiseren van grote bijeenkomsten, ontwikkelen van folders, posters en brochures etc.

Contact Yara