Ninon

Leiderschap bij (cultuur) verandering
Wat voor leiderschap is nodig voor het aansturen van een omvangrijk of complex veranderproces? Wat zijn de nieuwste inzichten over het ontwikkelen van organisaties en het begeleiden van veranderingen? Welke veranderstrategie kies je en hoe monitor je de uitvoering?
Duur: 3 – 5 dagdelen

Interventies bij veranderen
Wat kun je als professional /programmamanager / organisatie adviseur doen om een ontwikkeling in gang te zetten? Hoe kun je effectief interveniëren in een groep? Wat zijn inspirerende werkvormen voor bijeenkomsten in een veranderproces? Hoe genereer je energie en hoe ga je om met spanning en verschillen?
Duur: 2 – 5 dagdelen

(Persoonlijk) leiderschap
Hoe zet ik mijn kwaliteit als bestuurder of manager het beste in? En waar zitten mijn persoonlijke belemmeringen en blokkades? Hoe kan ik effectiever acteren, wat wil ik versterken en wat wil ik vooral door een ander laten doen? Welke invloedstijl kan ik meer inzetten?
Duur: 1 – 5 dagdelen

Leren coachen
Aan de orde komt o.a. Wat is coaching en welke verschillende vormen passen bij welk organisatievraagstuk? Hoe kun je je medewerkers coachen als leidinggevende? Welke fasen kun je onderscheiden in een coachingstraject en welke interventies passen bij je rol als coach?
Duur: 2 – 3 dagdelen

Leren begeleiden van intervisie.
Intervisie is een goed instrument om te reflecteren over een organisatieverandering en/of je eigen ontwikkeling als professional of leidinggevende. In de meeste gevallen kunnen medewerkers na enige oefening zelf intervisie begeleiden. Deze workshop helpt je deze expertise te ontwikkelen binnen je bedrijf of organisatie.
Duur: 1 – 2 dagdelen

Contact Ninon