Communicatie

Interne communicatie
Er gaat een (grote) verandering in de organisatie plaatsvinden, maar hoe breng je je medewerkers hiervan op de hoogte? Misschien is een bericht op intranet en een brief voldoende, maar waarschijnlijk moet er meer gebeuren wil je al je medewerkers bereiken en tevreden houden. Zijn je medewerkers überhaupt tevreden over de gang van zaken of hebben ze suggesties voor verbeteringen? Komen de boodschappen van bovenaf wel bij de juiste personen en vice versa? Middels een intern communicatieplan kunnen we onderzoeken of jouw interne communicatielijnen effectief (genoeg) zijn en/of hoe jouw medewerkers (voor specifieke vraagstukken) het best bereikt kunnen worden.

Identiteit en imago
Als we het hebben over corporate communicatie dan hebben we het eigenlijk altijd over identiteit en imago. Waar staan wij als bedrijf voor? En klopt dat met het beeld dat de buitenwereld van ons heeft? Want je kan nog zo’n goed beeld van jezelf als bedrijf hebben maar als dat van buiten niet gezien wordt, beïnvloedt dat onherroepelijk de afname van jouw product of dienst. Wij kunnen jouw bedrijf helpen met het onderzoeken, het vaststellen van, en adviseren over je identiteit en/of imago.

Positionering
Ben je een vers gestart bedrijf en wil je jezelf positioneren naar de buitenwereld? Of ben je toe aan een verandering en wil je jezelf op een andere manier neerzetten? Daar kunnen wij jou bij ondersteunen. Wij zorgen dat iedereen jouw bedrijf straks herkent zoals je een McDonalds herkent aan haar gele M.

Social mediastrategie
Moeten we Hyves of Facebook inzetten? We hebben een twitteraccount maar wat moeten we er eigenlijk mee? In de (wild)groei aan social media worden steeds meer bedrijven gedwongen om te denken over het inzetten van deze media. Maar vaak gebeurt dit zonder enige strategische onderbouwing. Soms blijkt het voor een bepaald bedrijf of bepaald onderwerp helemaal niet het geschikte middel te zijn. In een social mediarapport onderzoeken en adviseren wij over de (eventuele) inzet van social media voor jouw bedrijf.

Contact Yara